Αγαπημένα

UNSEEN- BOLERO : ΔΙΠΤΥΧΟ ΡΑΒΕΛ

Μουσική

UNSEEN- BOLERO : ΔΙΠΤΥΧΟ ΡΑΒΕΛ

28 May
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

UNSEEN- BOLERO : ΔΙΠΤΥΧΟ ΡΑΒΕΛ

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσιάζει στο Ολύμπια τη νέα του δουλειά, ένα δίπτυχο εμπνευσμένο από τη μουσική του Μωρίς Ραβέλ. 

Στο πρώτο μέρος του δίπτυχου, με τίτλο «Unseen», ο χορογράφος εστιάζει στην αίσθηση απομόνωσης που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του ιμπρεσιονιστικού ύφους του Ραβέλ σε συνθέσεις του για πιάνο: όπως δηλώνει ο ίδιος, «Στο Unseen, εμπνέομαι από αυτή τη σιωπηλή, ενδοσκοπική πλευρά του Ραβέλ. Μέσα από την κίνηση και τον χορό, θέλω να διεισδύσω στο πολύπλοκο συναισθηματικό του τοπίο και την ικανότητά του να μεταφέρει βαθιά προσωπικά συναισθήματα δημιουργώντας μια αίσθηση απόστασης και σκέψης». 

Το δεύτερο μέρος του δίπτυχου βασίζεται σε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της κλασικής μουσικής: το Boléro, χάρη στο επαναλαμβανόμενο ρυθμικό μοτίβο και την ένταση που χτίζεται σε όλη τη διάρκεια του κομματιού μέχρι την τελική κορύφωση, δίνει την αίσθηση ενός τελετουργικού χορού, που παρασέρνει τον ακροατή σε μια αδιάκοπη κίνηση. Στη χορογραφία του, ο Φωνιαδάκης συνδυάζει τον παλμό της μουσικής με την αναπήδηση στο τραμπολίνο: τα άλματα αντιστοιχούν με ακρίβεια στις επαναλήψεις της μουσικής, ακολουθώντας τη δομή ανάπτυξης του έργου. Οι κινήσεις των χορευτών ξεκινούν με μικρές και ελεγχόμενες εκρήξεις και εξελίσσονται δυναμικά, αποτυπώνοντας την αίσθηση της συνεχούς ανόδου και πτώσης στο τραμπολίνο ως έναν τελετουργικό κύκλο που αντικατοπτρίζει τη μουσική τελετουργία του Ραβέλ. 

 

Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης

 

Τιμές εισιτηρίων

Περιορισμένης ορατότητας 5 €

Δ' Ζώνη10 €

Γ' Ζώνη 15 €

Β' Ζώνη 20 €

Α' Ζώνη 25 €

Διακεκριμένη Ζώνη 35 €

ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Akadimias 59, Athina 106 79, Greece

Οδηγίες Πρόσβασης

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

5,00€ - 40,00€
Dec 29 ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
Κορυφή