Αγαπημένα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 “ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ”

Μουσική

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 “ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ”

08 May
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 “ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ”

«Η ελληνικότητα δεν είναι εξωτερικό γνώρισμα, ούτε θέμα υπηκοότητας. Είναι κάτι που το έχεις στο αίμα σου». Ραλλού Μάνου

Ο Γιάννης Νικολαΐδης αφιερώνει τη νέα του παράσταση στη Ραλλού Μάνου, ως φόρο τιμής σε μια από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες χορογράφους της γενιάς του ’30, που παρέμεινε ενεργή καλλιτεχνικά πάνω από τέσσερεις δεκαετίες. 

Ως δημιουργός του Ελληνικού Χοροδράματος κατά την περίοδο 1950-1988, η Ραλλού Μάνου συνέβαλε αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της ορχηστρικής τέχνης. Η ίδια υπήρξε μία από τις πρώτες παρουσίες της χώρας μας στον διεθνή χορευτικό στίβο. 

Η Ραλλού Μάνου μαζί με προσωπικότητες, όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και ο Γιάννης Ξενάκης πορεύτηκαν μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με την εποχή τους, αναπτύσσοντας την ελληνική εκδοχή του μοντερνισμού που δεν απορρίπτει, αλλά ενσωματώνει την παράδοση και τη χρησιμοποιεί για να ελευθερώσει τη φαντασία και να δημιουργήσει μια πρωτοποριακή τέχνη, αντλώντας στοιχεία από τους αρχαίους μύθους και τους δημοτικούς θρύλους.

Ο Γιάννης Νικολαΐδης σημειώνει: «Οι δάσκαλοί μας και όσοι από εμάς είναι κοντά στα 50 τους, θυμούνται τη Ραλλού, στη Σχολή, δίπλα στην Αγία Φωτεινή, στις πρόβες, στα θέατρα, στα φεστιβάλ. Τη θυμούνται ξαναδιαβάζοντας τα γράμματα που τους έστειλε, στις ιστορίες τους, στην Ιστορία μας». 

 

Χορογραφία: Γιάννης Νικολαΐδης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Αντώνης Παλάσκας

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Σχεδιασμός φώτων: Τάσος Παλαιορούτας

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Χριστίνα Πολυχρονιάδου / Ομάδα χορού GRIFFON 

Κινηματογραφιστές: Χάρης Πατραμάνης / Μιλτιάδης Χρηστίδης  

 

Οι χορευτές θα ανακοινωθούν προσεχώς

 

Τιμές εισιτηρίων

Περιορισμένης ορατότητας 5 €

Δ' Ζώνη10 €

Γ' Ζώνη 15 €

Β' Ζώνη 20 €

Α' Ζώνη 25 €

Διακεκριμένη Ζώνη 35 €

ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Akadimias 59, Athina 106 79, Greece

Οδηγίες Πρόσβασης

Παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Κορυφή